søndag 18. oktober 2009

Synnøve: Blodskirken


Et besøk i Blodskirken, som er bygget på stedet der tsar Aleksander den 2. ble myrdet i 1881, hører med til rekken av turistattraksjoner som man bare MÅ få med seg dersom man besøker denne byen. Fasaden og interiøret er til sammen dekket med over 1100 kvm nydelig mosaikkarbeid - det er dette som kalles håndarbeid, spør du meg!

På innsiden er kirken omtrent helt tom, dvs. uten benkerader og slikt man finner i "vanlige" kirker. Denne kirken brukes ikke i kirkelige sammenhenger såvidt vi vet, men er vel praktisk talt mer en attraksjon enn noe annet. Alt av søyler og vegger er nemlig dekket med mosaikk laget som bilder av kjente bibelske hendelser. Utrolig fint! Her ser dere noen bilder av kirken:

Nøyaktighet ned til minste detalj!

Og husk; dette er mosaikk - ikke malerier...


Hele gjengen samlet på utsiden, her var Pappa fotograf:





Den samme dagen som vi besøkte Blodskirken sendte vi også turistene våre ut på egenhånd. Marianne og Mamma Jorunn hadde deltatt på vårt private intensiv-russisk-språkkurs (OG bestått med A+ begge to) og kunne lett både kjøpe billetter og kjøre buss på russisk, så vi følte oss sånn noenlunde trygge på at dette skulle gå bra. Nevskiy Prospekt kjente hele gjengen også etter hvert høvelig godt, så mens vi var på skolen besøkte resten av gjengen Kasan-katedralen på egenhånd, og gjorde alt riktig! Ikke verst, det!


Etter en lang dag på sightseeing var det godt å vende tilbake til Hotell Vesta. Her bodde gjestene våre helt toppers, og dette hotellet kan vi gjerne anbefale videre. Det ligger kun et steinkast unna nedre del av Nevskiy, slik at ingenting av trafikkstøyen kunne høres - samtidig som det er utrolig sentralt. Betjeningen er i tillegg utrolig hyggelig og rommene er flotte! Upåklagelig, med andre ord. Som dere ser klarte vi å slappe godt av her ;)


...og noen klarte dette bedre enn andre:


2 kommentarer:

  1. Hør hør - få med at vi lærte å telle til ti også da :) (og kan det fortsatt!) Skulle gjerne tatt en tur til - tenker fortsatt på hvor hyggelig vi hadde alle sammen i lag selv om ikke alle kjente hverandre godt fra før!
    M :)

    SvarSlett
  2. Hadde problemer med å legge inn kommentar fredag, men no ser det greit ut. Artig å lese og se bildene fra tida vi var der. En ny opplevelse. Absolutt å anbefale andre til å ta turen til St. Petersburg. Vi va jo en kjempegjeng som hadde det veldig artig i lag. Ble veldig godt kjent!

    Mamma J.

    SvarSlett