torsdag 29. oktober 2009

Synnøve: Stolte gudforeldre :)


Denne helga var Vidar og jeg i Bergen for et spesielt koselig ærend; vi skulle være faddere på onkelbarnet hans, lille Mina Victoria :) Dåpen ble holdt på søndag, og vi fikk oss dermed en koselig weekendtur til Norge. Det å sove på luftmadrass er jo sjeldent noe å juble høylytt over, men denne gangen var dette Wonderland, Svane og Jensen på én gang - altså helt fantastisk behagelig sammenlignet med den standarden vi har hatt siden august! I tillegg kunne vi nyte den luksusen det er å sitte i en sofa og se norske fredags- og lørdagsprogram på TV, dusje i krystallklart vann og ta seg et glass vann direkte fra krana når man er tørst! I tillegg lukter det høst i Bergen i disse dager, og for oss som ikke lukter så mye annet enn middag og eksos til daglig var dette en helt utrolig opplevelse. Heia Norge!!

Bodils spesialitet og favoritt både hos store og små: sommerfuglsjokoladekake!


Dåpsgaven fra oss, barneservise bestilt fra www.babydesign.no




Helga gikk utrolig fort, men vi rakk likevel å få med oss veldig mye. Vi var begge to en rask tur hos frisøren, vi kjøpte kakelodd på Lagunen kjøpesenter (der det ene loddet utrolig nok sluttet på 33 og ga oss brownies til kvelds, hurra!), vi spiste mengder med koldtbordmat og kaker, vi fikk norske middager OG vi fikk kose oss sammen med familie og svigerfamilie i flere omganger.




Prinsesse Mina sjarmerte oss i senk fra dag 1 med sine nydelige og nysgjerrige øyne. Hun er ei lang og slank lita tøtte som har et våkent blikk til den store verden rundt seg, og sløser ikke vekk dagen på å sove! Hun velger heller å ta et par-tre speednap'er i løpet av dagen, og sover gjerne hele natten gjennom i stedet. Det bankes heftig i bordet hver gang dette temaet er oppe, foreldrene er nemlig riktig så fornøyde med å få sove på den tiden av døgnet når resten av det norske folk også sover. Bestefar Sigmund (evt. Oskar, som han kalles hos min familie i det høye nord) er Minas store favoritt til nå. Hun sparer litt på smilet og skravlingen, men straks denne mannen dukker opp er både smil, hiksting og babling veldig morsomt! Ingen er sjalu på dette, altså - og spesielt ikke bestemora... ;)


Her sitter Mina godt fornøyd på Bestefars ruggende armer, iført den lilla dressen jeg strikket til henne til fødselen. Jeg må si jeg er ga-anske stolt over at den ble brukt på dåpsdagen :)

Her har hovedpersonen vært ikledd dåpskjolen litt for lenge, og da kan man tillate seg å si tydelig i fra ;)
En utrolig flink prest i aksjon!


...en sjarmerende gjeng......og en flott liten familie, ferdig med dagens store gjøremål!


Vi hadde altså ei kjempekoselig helg, og dåpen var jo det store høydepunktet. Skjold kirke var moderne og fin, og i tillegg var det familiegudstjeneste med kulturelt innspill av den tilhørende menighetsbarnehagen. En stor gjeng med søte små sang til ei fullsatt kirke, og presten brukte både paraply, vannglass, redningsvest og speiderhatt for å fortelle om det å være barmhjertig. Dét er presten sin det! Dåpsbarnet var på toppen av det hele helt eksemplarisk og lagde ikke en lyd under hele gudstjenesten, så alt i alt var dette utrolig morsomt å være med på! Solte faddere er vi i alle fall, det kan vi si med handa på hjertet :)

3 kommentarer:

  1. D va SÅ koseli å ha dokker på besøk! Og vi gleda oss t i desember når vi treff dokker igjen.
    Ho Mina send en stor siklesuss t ho gumor og han gufar ;)

    SvarSlett
  2. så fin du va ;) tydelig stolt gudmor =)

    SvarSlett
  3. Hehe, så koselig. Den va herlig!! :)
    Takk, Sarah :)

    SvarSlett