søndag 1. november 2009

Tone: Svanesjøen på Mariinskij Teater

Når man befinner seg i en så stor og kulturell by som det vi for tiden gjør, er det rett og slett på sin plass å få på seg finstasen og tilegne seg nye kulturelle erfaringer. Derfor bestemte vi oss for at en ballett kunne være passende. Som vanlig valgte vi å kjøre stil når vi først skulle på ballett og bestilte derfor gode plasser på det 'fineste' teateret i St.Petersburg - nemlig Mariinskij Teater. Som dere kan se under var teateret typisk russisk og gullbelagt, som så mye annet her! Det var ikke lov å ta bilder med blitz, så måtte google litt for å finne noen bilder av god nok kvalitet til å legge ut her :)

Fine malerier i taket


Scenen var alldeles nydelig :)

Man følte seg nesten litt kongelig der man satt! Passet meg utmerket :)

Det skal være sagt at det var et prosjekt i seg selv å komme seg til teateret. Først hadde jeg, Synnøve og June brukt 1,5 time på formiddagen på å gå ute i regnet å finne teateret (vi skulle nemlig hente ut billettene tidlig så vi slapp å stå i kø på kvelden), noe som egentlig skulle være ganske så enkelt - i alle fall i følge kartet. Det skal være sagt at vi spurte 5 ulike mennesker (selvfølgelig på russisk!), men ble sendt i ulike retninger hver gang - kan jo hende at det er en viss sammenheng mellom det faktum at vi kun forstår en brøk del av det vi får til svar når vi har vært flinke å stille spørsmål på russisk :p Men vi fant da til slutt fram, og fikk ut billettene. Derfor ante vi ro og ingen fare, og beregnet 1 time (vi ble nemlig opplyst at vi burde være der 45 min før) på å komme oss til teateret på kvelden - da skulle vi nemlig ta taxi. Det vi hadde glemt å tenke på var at klokken 18 i St.Petersburg er det fortsatt rushtrafikk, og det å få seg taxi viste seg å blir svært så vanskelig. Vi endte derfor opp med å ta en buss som skulle gå til teateret. Det vi ikke viste var at denne bussen skulle kjøre hele byen rundt først - gjett at noen var stresset der vi satt og klokken var 18.50 (forestillingen begynte klokken 19.00) og vi ikke viste hvor vi var og hvor langt det var igjen! Men heldigvis gikk det bra, og vi fikk med oss hele forestillingen.

Vi hadde bestemt oss for å se Svanesjøen - greit med en litt kjent forestilling, om ikke annet en vi har hørt om før. Det vi ikke var helt forberedt på var at denne forestillingen kan karakteriseres som lang - og da snakker jeg om 3,5 time ( og ja det var noen pauser, men likevel så er 3,5 time der man sitter i ro ganske så lenge). I tillegg så er musikken rolig og veldig avslappende, og man har dermed lett for å bli litt søvning. Men vi klarte oss godt, og ingen av oss sovnet underveis.

Her er noen bilder fra forestillingen:



Sånn alt i alt, var det faktisk en veldig fin opplevelse å være på ballett - tro det eller ei?! Vi koste oss veldig, og kan konkludere med at russere er meget myke og svært så flinke når det kommer til det å sette opp en ballet :) Anbefales et besøk om man er i St.Petersburg!

2 kommentarer:

  1. Utrolig bra forestilling, sjølv om æ til tider kjeda mæ litt:p

    Vidar

    SvarSlett
  2. Ikke verst at du ble me i utgangspunktet ;)

    SvarSlett