lørdag 28. november 2009

Synnøve: For siste gang

Det er en litt rar opplevelse når man begynner å merke at man tenker tanker som "nå gjør jeg dette for siste gang før jeg reiser til Norge igjen". Den siste tiden har slike tanker kommet snikende titt og ofte.

5-litersdunkene med drikkevann, som vi har slitt med fra butikken og hjem siden august, har vi nå båret inn i hus for siste gang før vi reiser (tror og håper vi, beregning er gjennomført!). Vi har vært på MegaMall, det enorme kjøpesenteret med ИКЕА (IKEA) tett i tett, og svidd av rubler der for aller siste gang. På torsdag var vi på Кофе Хаус (Coffee House) og i dag spiste vi middag på Пицца Хат (Pizza Hut), og begge stedene har vi altså nå kost oss på for siste gang før vi reiser tilbake til Norge. Vi har handlet i IKEA-shopen for aller siste gang dette semesteret, og på skolen har vi hatt flere avsluttende forelesninger. Vi har begge hatt våre uker med vasking av fellesarealer, vi har vært på enkelte metrostasjoner for siste gang, og vi nærmer oss utrolig fort den aller siste opplevelsen i den ufyselige dusjen vår! Det er litt vemodig og rart, det er ingen tvil om det! Okei, det med dusjen er ingenting annet enn helt fantastisk, men resten er faktisk litt trist. Vi er snart ferdige med dette semesteret og utenlandsoppholdet, og vi vil aldri få oppleve det igjen - det er rart, selv om vi har savnet Norge og de/det vi har der!


På grunn av disse "for aller siste gang"-tankene har vi så smått begynt å gjøre en del aktiviteter som vi har hatt lyst til å være med på mens vi er her nede. Krampa har med andre ord tatt oss, så i dag var Tone og jeg på kino med to av våre russiske klassevenninner, Lea og Natalya. Denne gangen slo vår trofaste flaks til igjen - utrolig nok til vår fordel, for én gangs skyld! Det var utsolgt til den 2 t og 12 min lange actionfilmen "2012", som vi egentlig skulle se (valgt av våre kjære russiske venninner, vel og merke), så det ble heller noe så koselig som Disney's versjon av Charles Dickens - A Christmas Carol! Рождественская История, på russisk! Flaksen slo til ijgen, vi fant ut at filmen faktisk ikke var dubbet, noe vi hadde hørt at alle filmene i Russland er. Uansett, russisk språk var det, så vi fikk litt øvelse til russiskeksamen som venter oss på fredag. Det var utrolig morsomt å være på kino igjen, og vi har konkludert med et utrolig bra valg av film. Når man kun forstår enkeltord og -fraser, og er så smarte å prøve seg på russisk kino, så er det genialt lurt å se en film der man kjenner historien fra før, slik at man faktisk kan lene seg litt på det. Litt dumme føler man seg jo når hele salen gapskratter av hovedpoeng i dialogene, men såpass tåler man etter å ha vært her så lenge som vi har! Ettersom vi ikke kunne le av russiske hovedpoeng, så kunne vi heller le av oss selv. Tone var nemlig så smart at hun valgte å tømme den enorme bøtta med popkorn vi hadde kjøpt, utover hele seg selv, gulvet under og inni handleposene våre. Man får ikke mer moro enn man kan lage selv, heter det jo så fint! Litt julestemning fikk vi også på kjøpet - ikke verst å få det også for de 45 NOK vi betalte for billetten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar