tirsdag 10. november 2009

Synnøve: Moskva del 2

Da lørdagen tok form, planla vi enda et besøk på Den Røde Plass for å få sett Lenins Mausoleum, samt en tur innom Kreml der både Stalin, Lenin og en rekke tsarer har bodd, og der Putin har sine kontorer den dag i dag. Med vår flaks var selvølgelig hele Den Røde Plass stengt av pga. et stort arrangement som presidenten var med på. Stemninga ble med ett nokså dårlig, ettersom den balsamerte Lenin var den "attraksjonen" vi aller helst ville få med oss i løpet av Moskvaturen vår, men vi satset på at søndagen kunne gi oss litt mer flaks. Derfor valgte vi heller å bruke lørdagen på å besøke Frelseren Kristus-katedralen og et russisk marked - slett ikke dumme valg dét!

Katedralen var utrolig vakker, det kan bare ikke beskrives annerledes, og stemningen der inne var til å ta og føle på - ingen tvil om at dette stedet betyr mye for folk. Det var ikke lov å ta bilder der, så derfra har vi desverre ikke noe å vise frem, annet enn utsiden:


Russisk marked er også å anbefale, der eksisterer det omtrent ikke en eneste prislapp, så alt handler om pruting! Ikke så morsomt for oss jentene som betaler det selgeren sier at det koster, men jeg skal love dere at vi fikk teken på det etter hvert! Fangsten til eget bruk ble hver vår lue av polarrev- og sølvrevskinn, Vidar fikk kjøpt seg et sjakkbrett, og begge disse tingene fikk vi for halv pris sammenlignet med souvenirbutikker! Det skal sies at vi ble veiledet av våre kjære Moskvagutter, fikk høre hva som var en vettig prutepris og hvordan man burde gå frem :p Litt julegaver kjøpte vi også, så nå sier jeg ikke mer om den saken ;)



Guttene var sammen med oss resten av dagen, og vi fikk virkelig kjenne på det å ha flere enn 8 venner hver - utrolig koselig med litt avveksling! Vi spiste på Hard Rock Café og var etterpå ute på bar :)

June, Morten, Erik, Petter, Tone, Meg, Kari og Daniel - SKÅL!

Fajitas til middag, Daniel er fornøyd med valget :)

Brownies og sjokoladeis var kveldens desserter. Helt utrolig godt! Brownies'en var ikke lenger til stede da bildet ble tatt ;)

Da søndagen kom var Lenins Mausoleum åpent, og det var en sær opplevelse! Vi fikk ikke mer enn 30 sekunder inne i rommet, og dersom noen stoppet opp ble de morske vaktene om mulig enda mer morske. Men altså, midt i rommet lå han, selveste Lenin - helt sprøtt, men helt klart også den største opplevelsen! Heller ikke her var det lov å ta bilder, så igjen kan jeg glede dere med fasaden!


Resten av søndagen gikk med til å møte lukkede dører igjen. Kremlin var stengt, så dit kom vi oss rett og slett ikke... Derfor foreslo Erik en ørliten shoppingrunde (vi er veldig takknemlige!), som for min del endte i nye vintersko takket være Tones øyne for små størrelser ;) Tiden gikk relativt fort, og vi måtte straks skynde oss videre med metroen for å rekke å besøke studenthjemmet der guttene bor. Også der møtte vi lukkede dører, der var det nemlig besøkskarantene fordi det var registrert 2 tilfeller av svineinfluensa innenfor dørene.. Vi fikk likevel lov å stå på utsiden, og rakk dermed en liten halvtime med skravling før vi måtte starte kursen mot flyplassen. (..Mulig vi kunne smittet guttene like mye som om vi hadde vært innendørs, hvis noen av oss bærer på svineriet).

Metrokartet viser forresten virkelig godt hvor stor forskjell det er på Moskva og St.Petersburg. I Moskva er det omtrent dobbelt så mange linjer som i St.Petersburg, og i tillegg er metroene stappfulle på enkelte tidspunkt på døgnet. "Sild i tønne"-begrepet har fått nye dimensjoner i løpet av helga, og man bør virkelig holde tunga rett i munnen når man skal bytte linjer. Her ser dere kartene - bilder fra google:

Det søte lille metrokartet over St.Petersburg

...og det forvirrende store kartet over Moskva sine linjer!

En annen ting som var spesielt og annerledes fra det vi er vant til her er at Moskva har en utrolig trivelig gågate! Det er dårlig stelt med sånt her i byen, og det ble spesielt koselig når sneen dalte ned mens vi gikk nedover gata. Flotters! :) Alt i alt har vi hatt en helt topp reise, og vi er veldig takknemlig for at guttene brukte tid på oss mens vi var der! Flyturen hjem gikk over all forventning, selv om undertegnede syntes det gikk litt fort i svingene både under letting og landing... For min del er ikke innenlandsflyging i utlandet noe å trakte etter, selv om vi landet hele og fine :p

5 kommentarer:

  1. Var artig å ha dere på besøk og vise dere markedet og alt annet Moskva har å by på :)
    dog tiden var litt kort..

    SvarSlett
  2. Så koselig! Både julestmning og mye annet! Stillig bilde av dere først, måtte nesten trekke litt på smilebåndet..tihi! Tone, du blir vel å gå med den på skolen her også, eller?:P Det russiske antrekket er straks komplett! Klem fra sandra

    SvarSlett
  3. veldig morsomt sandra :p æ kjøpte den under sterk tvil, så tvile vel på at den blir brukt på skolen.. Blir nok heller mer på påsketur på finnmarksvidda :)

    Uansett, artig me et sånt minne fra Russland!

    SvarSlett
  4. Hehe sant nok! Den blir god å ha på hytta i påska!:)

    SvarSlett
  5. Så kult :) Ser ut som at dere hadde en knall tur! :)

    SvarSlett