tirsdag 24. november 2009

Synnøve: Storfint besøk og A-Ha konsert :)


Vi som virkelig kan klassifiseres som priviligerte borteboende studenter, har nå hatt enda en runde med besøk fra Norge. Denne gangen tok min eldste bror og kona hans turen hitover og vi har selvfølgelig hatt en kjempetrivelig langhelg sammen med dem!

Fredagen gikk stort sett med til henting på flyplassen, avslapping på hotellrommet, lesing av norske aviser (kun de som har hatt lengre opphold i utlandet vet hvor fantastisk godt det er!), konsumering av store mengder norsk godteri og et lite restaurantbesøk. Kvelden ble tilbragt på VIP-plasser på A-Ha konsert - dog etter en lang reise med metroen, ettersom vi møtte opp på feil konsertarena! Vi kom frem i siste liten, og måtte bruke lyset fra mobilen til å finne plassene våre. Ikke helt vår stil, men men! Det var enorme mengder folk i salen, og Morten & co gjorde en utrolig flott opptreden!


"Hear how she si-ings...."

Ekte nordmenn på norske konserter i utlandet har da også med seg flagg for anledningen! Tror ikke det var særlig mange flere enn 2-3 flagg utenom våre i salen!

Scene- og lysshow var knallbra!


The sun always shines on TV :)


På lørdag ventet kirke-/museumsbesøk, og på programmet sto Isakskatedralen, Kasankatedralen og Blodskirka. Mellom slagene slo vi til med både kafébesøk og litt shopping av både souvenirer og klær, og gjestene virket godt fornøyde med det :) For oss var det faktisk bare Blodskirka vi hadde besøkt før, og den er så fin at litt repeat kan tåles!

Isakskatedralen - den største kirken i St. Petersburg. Den forgylte kuppelen kan sees fra hele byen, ogden er dekket av 100 kg (!) bladgull.

Innvendig er det pyntet med lysekroner som gir en utrolig fin stemning, og 14 ulike farger marmor er brukt på veggene - i tillegg til 43 andre typer halvedelstener og mineraler. Jeg har spurt meg selv mange ganger hvordan de fikk til dette for SÅ utrolig mange hundre år siden...

Takmaleriet er, som omtrent hele innsiden av kirka, prydet med kristelige motiver.

Det er ikke spart på gullfargede 'glinserier', dét er helt sikkert!

På ettermiddagen/kvelden hadde vi "søkt" de besøkende inn for å få se domen, og som resten av familien som har sett dette, fikk også denne puljen seg et ørlite sjokk! Marte ble med ned i kjelleren for å se der hvor mange av beboerne dusjer, og utbrøt etterpå noe sånt som dette: "Sjøl grisan i fjøset hos tante Ingrid på Tronstad har det jo finere enn de folkan som bor her!" Så, man kan altså si det slik at vi fikk vist dem hele spekteret mellom gull og gråstein :)

Eremitasjen og Vinterpalasset var jo selvfølgelig også et must, så 4 timer av søndagen gikk med til det. Der hadde vi guidene vært en gang før, men ettersom det sies at ved å bruke ett minutt på hvert kunstverk der inne, må man sette av over 5 år for å komme gjennom alt (og da er det regned med at man bruker 24 timer i døgnet) - så man kan vel ikke akkurat si at vi hadde sett alt før! Kunstinteresserte som vi er (ha ha), så ble det faktisk kjøpt inn souvenirer også derfra. Vidar og jeg kjøpte oss et Picasso-bilde, som jeg definitivt synes er finest opp ned (ja, vet jeg er rar), og Marte og Jørn Egil endte opp med 2 kunstverk. Husker jeg rett var det vel av Picasso det også?

Helga ble avsluttet med en bedre middag på Hotel Europe, der maten og servicen igjen var upåklagelig!! Vi takker våre kjære besøkende for ei kjempetrivelig helg, selv om det var litt spesielt for tanta at ikke yndlingsguttene var med denne gangen. St. Petersburg er desverre ikke så spennende for barn - og jeg tror uansett at de hadde en helt toppers helg sammen med mormor og morfar :)


Her er flere videoklipp fra A-Ha konserten - i skrivende stund er det litt krangling på gang mellom laptopen og meg, så jeg tør ikke å flytte på disse!


Foot of the mountain :)


Konserten ble avsluttet med take on me - og hvis man hører godt etter så sies det "tusen takk" helt i starten :) Veeeldig morsomt!

3 kommentarer:

  1. Hei! Joda, dette var en dekkende beskrivelse av oppholdet. Vi hadde det supert, altså - og det hadde jo overhodet ikke gått noe særlig uten dere utmerkede russisktalende guider :-)
    (Bildene vi kjøpte var forresten Van Gogh og Cezanne)

    Ellers har jeg nå lært gutta boys hvordan Rybak skal uttales (hihi).

    SvarSlett
  2. Hehe, takk for det :) okei - en liten skjønnhetsfeil fra min side, det va jo det med den kunstinteressen, da..!! :) Antar guttan syns det va festlig å kunne si navnet hans på korrekt måte? ;D

    SvarSlett
  3. Ser ut som dokker hadde det helt toppers! Æ har jo hatt telefonisk kontakt med Jørn Egil og fått noen kommentara!

    SvarSlett