mandag 12. oktober 2009

Synnøve: St.Petersburg by night

Nå sitter jeg her og forsøker å samle tankene til et innlegg om noe fra den uka vi hadde besøk. Vi rakk veldig mye i løpet av svært kort tid, og med omtrent 300 bilder å velge mellom kan det bli utfordrende å velge de beste! Det skal sies at det var 700 før den første grovsorteringen, så det er vel ikke lov å klage..

Vi har nemlig hatt to herlige fotografer med på omtrent alt vi har gjort. Marianne og Vidar har betalt ekstra inngangsbilletter (ja, på enkelte severdigheter teller kameraet som en person), de har orket å dra på kameraene i enhver sammenheng, de har ærlig talt fungert som utrolig flinke hobbyfotografer begge to, og ikke minst er vi så heldige å ha fått alle bildene hos dem! Vi bøyer oss i støvet for sånne som dere, og takker så masse!! :)

En av de største severdighetene i St.Petersburg vil jeg faktisk si er å ta en tur ut i nattens mulm og mørke. Det er ikke overdådige mengder med vill og vakker natur her, for å si det mildt - men en storby midt på natten bør oppleves dersom man har mulighet til det. Hver natt åpnes alle broene over elven Neva slik at lasteskip kan passere gjennom byen, og disse broene er pyntet med lysskinner hist og her, slik at dette blir riktig så vakkert mot den sorte nattehimmelen. I tillegg er store og kjente severdigheter som Vinterpalasset opplyst hele natten gjennom slik at man med et relativt godt kamera og et stødig stativ kan få fine bilder.
Vi tok turen ut i samlet flokk, og var høvelig spente på denne severdigheten. Surt og kaldt var det og, men som dere ser her hadde vi bare blide turkamerater med oss ;)

Det ble slått noen gode, gammeldagse floker før Palassbroen endelig begynte å røre på seg, men se bare så fint det var! :)


Her er broen på sitt maksimum, og etter hvert kom også lasteskipene forbi, men det siste var ikke den helt store attraksjonen - så omtrent her snudde den eldre og kaldeste garde nesene hjemover, riktignok i pirattaxi og trygt ledet av Tone.

Resten, dvs. hobbyfotografene og meg (kameraveskevakten), holdt ut til klokka rundet 3 på natta, og fikk foreviget dette:
Peter den store på hesten sin
Isak-katedralen, som er belagt med 100 kilo gull på kuppelen og holdes oppe av x antall tonn med marmorsøyler - mektige saker, altså!


Og sist, men ikke minst; Vinterpalasset

4 kommentarer:

  1. Vannvittig fine bilda dåkker fikk :)

    SvarSlett
  2. Så flotte bilda! Skulle ønske æ kunne kommet på besøk til deg!

    SvarSlett
  3. Takk for det, det e han Vidar som har æra for dem :) Skulle gjerne hatt besøk av dæi også Sandra!! :)

    SvarSlett
  4. ååååj.. kor koselig d så ut som dåkker hadde d! hadde vært arti å vært på besøk;)

    SvarSlett