fredag 9. oktober 2009

Tone: Besøk fra Norge :)

Da var det fredag, og en koselig uke med besøk fra Norge er over. Jeg regner med at de fleste av dere lesere har fått med dere at mamma, pappa, bestefar Kjell, Marianne og Synnøves foreldre har tilbringt den siste uka her i St.Petersburg. Det var tre spente sjeler (jeg, Synnøve og Vidar) som fredag ventet på gjestenes ankomst i lobbyen på hotellet, og ikke minst 6 like spente familiemedlemmer fra Norge som etterhvert ankom! Og som seg hør og bør når man får familie på besøk, så venter det overraskelser i kofferten. Og denne gangen var det nesten ikke ende på hva som dukket opp fra koffertene (konklusjonen er at det lønnes å få besøk av 6 personer samtidig!) - jeg tror faktisk vi aldri har fått/hatt så mye godteri før :D
Bildene under sier vel det meste ;)


Først mat....


...og så godteri - masse godteri ;)



Vi var litt spente når familiene våre skulle reise på ferie sammen for føste gang, det er jo ikke akkurat slik at de har for vane å være sammen når de er hjemme så. Men når de ankom St.Petersburg virket det som de ikke hadde gjort no annet enn å være sammen! Etterhvert følte de seg hjemme i hverandres selskap, og gikk til og med rundt på hotellet i pysjbukser, stilongs og kosedresser som om de ikke hadde gjort noe annet før - og som mamma sa: 'Hadde vi vært hjemme, hadde æ aldri tadd på pysjbuska for å dra på besøk til Jorunn og Egil - men det er liksom noe annet når man er på ferie' :)


Jorunn følte seg hjemme i Russland og gikk rett inn i Russiske tradisjoner!


Som seg hør og bør når familiene Pettersen og Andreassen er på tur, så er det jo ikke å legge under en stol at mat, kaker og kos er en viktig del av programmet. Så det har blitt utallige kafébesøk, bakeribesøk og resturantbesøk i løpet av oppholdet. Vi har blant annet spist på lokale, kinesiske, italienske og internasjonale resturanter - og hele gjengen har fått smakt på mye forskjellig. Og når man reiser med kakemonser på tur (og ja, da mener vi pappa, bestefar Kjell og Egil), så har vi spist kaker både på kaféer og hotellrommet! Og hvis noen lurte, så falt billige alkoholpriser også i smak hos de norske gjestene :p




Pappa, bestefar Kjell og Egil på kinaresturanten :)



Guttene vet å ta seg pause mellom shoppingslagene til jentene



Til og med på domen får foreldre servert kaffe med noe godt til - hedersgjester ;)


Noen utfordringer har det da også blitt når man er mange sammen på tur, men vi har blitt ekstremt gode til å telle til 9 både på vei inn og ut av metroer og busser. Og med 4 reiseledere (Synnøve, Vidar, Marianne og meg) har vi vært godt fordelt i både troppene foran og bak på alle våre vandringer hit og dit. Marianne og Jorunn har tydeligvis vært på byferie med mange mennesker før, for med limegrønn og rød jakke er man serdeles lett å få øye på - spesielt når resten av reisefølget var kledd i sort og brunt!

Egil, Synnøve, Jorunn, pappa, mamma og meg utenfor Vinterpalasset (kun Jorunn kledd i farge!)



Opptellingsarbiedet ble enda lettere når Synnøve valgt turkis jakke :) Her utenfor Sommerpalasset.

Det har vært en uke med mange opplevelser, og ikke minst mye farting. Vi har fått sett det meste som er å se - Vinterpalasset, Blodskirka, Purshkin-parken, Sommerpalasset, Artillerimuseet, diverse kjøpesentre og åpning av broer! Det kommer til å komme bloggeinnlegg etterhver hvor vi går nærmere inn på disse attraksjonene :)


Her er en liten smakebit på hva som kommer etterhvert:


Blodskirka


Purshkin-parken


Nattbilder



Til alle dere som har vært på beøsk: Takk for en kjempe koselig og minnerik uke :)

11 kommentarer:

  1. Det har vært ei flott og minnesrik uke:) Sjølv om æ ikkje hadde non mat eller godtaønska dryssa det nu litt på mæ å:) E spent på kor mange uke det hold æ c",)

    Vidar

    SvarSlett
  2. Hehe, det e akkurat sånn det skal være! :) Vi har allerede bynnt spisinga, så vi får se katti det e tomt!! :)

    SvarSlett
  3. Hei Tone, så koselig å se bildene og lese kommentarene. Som venta ble det en vellykka tur.
    Ha ei god helg, :). Ser fram til nye blogginnlegg.

    SvarSlett
  4. Takk:) Det var en kjempe koselig uke ja, og veldig artig å se kjente igjen! Regner med tida frem til jul går fort nå!

    SvarSlett
  5. Takk for en flott uke med dere alle 3 der borte - vi har kost oss masse vi også :)
    M :)

    SvarSlett
  6. Endelig hjemme i Idrettsveien, vi har hatt det helt toppers, sett og opplevd mye og ikke minst va det flott å møte ungdommene våre igjen og se at de trivdes. Kjempeflinke guider som har gjort leksa før vi kom. Noen av oss va jo heldig å lære oss litt russisk også.... Klem fra mamma J.

    SvarSlett
  7. Hehe, kjempeartig å lese og se bilder! Må nok tenke mer på en tur ser jeg :-) Tror bildet av Jorunn i skaut tok kaka, ubetalelig!!

    SvarSlett
  8. Takk, alle sammen! Marte: Vi vil veldig gjerne ha besøk!! :)

    SvarSlett
  9. Akkurat lest bloggen fra Helsinki.Uten tvil er reiselysten stor,og opplevelsene mange.Turen til dokker i ST.Petersburg var helt TOPP.Flinke guider med et fullstappa program - fikk sett utallige serverdigheter i en fin by.Gleder oss til bloggen fra Moskva.

    SvarSlett
  10. Flink du har vært å kommentere mamma! Nu som du kan det, kan du jo kommentere ofte :) Det va veldig koselig å ha dokker på besøk, og artig å få oppleve litt av russland sammen med familien!

    SvarSlett