mandag 26. oktober 2009

Tone: Weekendtur til Helsinki

Denne helgen valgte jeg, June og Ove å reise på weekendtur til Helsinki. Hverken jeg eller June hadde vært i Helsinki før, og med Ove sine tidligere erfaringer med byen tenkte vi at dette var et passende reisemål. Det er jo heller ikke lange turen, kun 30 - 40 minutter med fly! Vi hadde valgt å fly med Finnair, noe som ble en positiv opplevelse. Jeg har aldri flydd med det selskapet før - men det innfridde uten tvil på alle områder. Det var god plass i flyet, både til bein og mellom setene, og i tillegg fikk vi mat og drikke - helt gratis! Sånt gir pluss i margen :)

Fornøyde jenter får mat på flyet

Vi hadde bestemt oss for å ta inn på Radisson Blu for anledningen, og tenkte at der var greit å bo litt fint når man først skulle ut å reise. Men som flyselskapet innfridde hotellet på alle områder :) For det første fikk vi et kjempe stort rom med både tv, minibar, mikrobølgovn og vannkoker, sengene var gigantiske om madrass og dyner ubeskrivelig deilig å ligge i. I tillegg kunne vi jo for en gangs skyld dusje i rent vann og ikke minst med stabilt varmt vann. Og det er bare før jeg har kommet inn på frokosten - den hadde rett å slett alt man kunne ønske seg. Egg, bacon, bønner, pøser, havregrynsgrøt, frukt, grønnsaker, kjøttpålegg og frokostblandinger. Og når det kommer til brød var det noe for en hver smak - og det beste av alt, brødet var varmt. Når man i tillegg reiser på tur med en med glutenallergi er det ikke alltid like lett å finne mat - men her var både hotellet og Finland generelt utrolig flink - både brød, kaker, pizzabunner og mer fantes i både glutenfrie og laktosefrie varianter.

Maks avslapning fra første stund :)

Endelig fikk vi skandinavisk mat og kaker igjen!

Hvis man skal oppsummere helgen så kan man vel si at vi for det meste slappet av og shoppet. Men så var jo også det hovedmålet med hele turen :p Dagene ble brukt i butikkene og på café, mens vi på kvelden slappet av i badstuen på hotellet eller koste oss på en bar. Det var faktisk veldig deilig å komme til et land det røykeloven eksisterer og du kan sitte og nyte måltidet ditt uten å føle at du må ta deg en dusj når du kommer hjem! En ting som var litt uvant med Helsinki, sammenlignet med St.Petersburg, er at alt er stengt på søndager. Vi gikk på en aldelses så liten smell der - for vi hadde belaget oss på shopping også på søndag. Vi hadde til og med sjekket ut at kjøpesenterene var åpne, og det var de - bare ikke butikkene inni sentrene. Snakk om å lure kundene spør du meg!

I og med at alt var stengt på søndagen og vi skulle hjem med et kveldsfly, fikk vi anledning til å dra på litt sigthseen også. Vi gikk en tur på havna og var innom noen kirker - greit å se litt når man først er der. Det var litt kaldt og surt på søndagen, så mye tid gikk med til cafébesøk også da :) Men impulsive som vi er, så bestemte vi oss plutselig for å dra på kino (akkurat i det vi gikk forbi en kino). Det var da 5 minutter til filmen begynte, så vi plasserte Ove i billettkøen, June i i godteriplukking mens jeg sto i godterikøen. Så vi rakk det akkurat, og kom inn i kinosalen under reklamen. Vi så en komedie 'Whatever Works' - egentlig en ganske så festlig film å se på en søndagsettermiddag. Det som var morsomt med å være på kino i Finland, er at filmene er tekstet på både finsk og svensk samtidig (øverste tekstlinje på finsk, og nederste på svensk) - egenlig ganske så genialt når man først ble vant til det!

Også på kino må man dokumenteres!

Jeg kan oppsummere med å si at det var en fantasisk helg. Vi fikk shoppet en del alle sammen (jeg fikk til og med unnagjort noen julegaver!), spist skandinavisk mat og snakket masse norsk. I Finland er de nemlig veldig god i svensk, og da er det jo opplagt at man også forstår norsk. Til og med skilt og slikt var på svensk - det føltes nesten som vi var hjemme i Norge igjen. Om som Ove til stadighet understrekte: 'Helsinki er rett og slett helt fantastisk' :)

Til og med flyplassen hadde gjort sitt for at passasjerene skulle slappe av - og ja, vi følte oss hjemme :)

1 kommentar: