søndag 16. august 2009

Synnøve: En regnværsdag i Санкт-Петербург

Vi rakk ikke å undre oss særlig lenge over hvorfor takrennene i St.Petersburg er enormt brede sammenlignet med de norske. Allerede de første regnskur viste seg å inneholde store mengder vann, og takrennene minnet raskt mer om dusjhoder enn noe som helst annet. Vi har faktisk også observert de som ikke har alle fasiliteter tilgjengelig, og som mer enn gjerne benytter takrennene for å vaske seg. På bildet under ser man ikke størrelsen så godt - og heller ikke denne regnskuren var den største vi har sett. Men det fosser godt likevel! Fotograf: Vidar.


Dagen i dag skulle brukes til avslapping fra morgen til kveld ettersom vi var helt utkjørte etter ukens vandringer på kryss og tvers av byen. Planen ble imidlertid endret etter at en særdeles god egg-og-bacon-frokost var fortært og Tone, Vidar og jeg satte kursen mot treningssenteret vi har meldt oss inn i. Power Ball viste seg å være fantastisk trening for kjernemuskulaturen, og vi jentene storkoste oss på den røde fitnessballen mens Vidar var i styrkerommet. Badstu var belønningen etterpå, godt for slitne kropper!

Vi planla også et besøk på Kunstkammeret - et av byens eldste museum som visstnok skal inneholde mange interessante utstillinger. Blant (veldig mye) annet kan man se utviklingen av menneskefostre måned for måned. Vi har forsøkt å komme oss dit tidligere, uten hell. Denne byen er ikke den beste med hensyn på skilting av kjente severdigheter, og når man i tillegg leser kartet feil er det lett å havne både i feil bydel, ved feil bygg og til slutt på feil side av det riktige bygget - en time etter stengetid.

Etter å ha gjort alle disse feilene tidligere i uka planla vi altså et besøk i dag da vi både visste lokalisering og åpningstider - det kunne jo ikke gå galt... Men den gang ei! Vi rakk akkurat å komme oss ut av metrostasjonen 1 km unna Kunstkammeret før værgudene satte seg på bakbeina og ga oss en real regnskur. Få sekunder senere skjønte vi hvordan dette kom til å utarte seg, og vi stoppet under nærmeste tak for å vente til skuren var over. Etter ca. 20 min med åpen himmel var vi både våte og kalde alle sammen. I denne byen regner det faktisk også bortover - dette er nemlig Bodø by nr. 2 med hensyn på været! Tone sin fantastiske russiske paraply til 8 NOK vrengte seg for n'te gang før den til slutt takket for seg, og vi vendte heller nesen hjemover enn å komme dryppende våte inn på museet.

Etter denne lufteturen har vi ikke gjort stort annet enn å slappe av hjemme, sett bort fra at vi har spist middag på en japansk restaurant. Nydelig mat og billig som alltid :) Bildet under tok Vidar da vi sto i ly for regnet på Невский Проспект (Nevski Prospekt), hovedgaten her i byen. Jeg synes bildet taler for seg, selv om man ikke ser så godt at det regner i bøtter og spann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar