onsdag 26. august 2009

Synnøve: Vår rett og plikt


I dag har vi brukt formiddagen på noe mer nyttig enn å gjøre russisklekser - slå den! Omtrent kl. 10 dro nemlig Tone, June, Ove, Vidar og jeg til byen for å finne Kongelig Norsk Generalkonsulat, hvor vi skulle avgi vår stemme til årets stortingsvalg. Man kan da vel ikke snylte unna selv om man er i utlandet. Vi har nemlig lært at hvis man ikke stemmer - nei, da kan man heller ikke klage! Så, til alle stolte mødre, fedre, søsken, faddere, tanter og onkler (særlig Tones gudmor Marianne og min onkel Jan) - vi har nå utført vår rett og plikt som samfunnsborgere :)

...Og når jeg først er inne på dette sporet så kan jeg fortelle at mange av studentene fra Energy og Sustainable har valgt å støtte opp omkring en veldedig sak her i byen. Avisa St. Petersburg Times publiserte i dag en sak om barnehjemsbarn som i flere år har fått utdelt kladdebøker, blyanter, viskelær og annet utstyr til skolestart, i år ikke vil motta slik støtte fra næringslivet pga den økonomiske krisen. Derfor har vi nå startet innsamling av penger (500 rubler = 100 NOK per person) for å hjelpe disse barna. Planen er å handle inn nødvendig utstyr i løpet av uka og overbringe dette som en gave til barnehjemsbarna før Energy-guttene reiser til Moskva. Det er fint å vite at en liten innsats fra oss nordmenn kan gjøre mye for disse småtassene!

5 kommentarer:

  1. Well done - dere har herved gjenvunnet retten til å klage de neste 4 åra!

    Bra med prosjekt - si i fra om dere trenger bidrag for å komme i havn :)

    Gleder meg til vi sees - kos dere fortsatt!
    Marianne :)

    SvarSlett
  2. Det va bra! - det viser seg at noe har gått inn! (ad stemmegiving).

    Fint å høre at dokker også tenker på de som ikke har det så bra, stå på!

    mamma Jorunn

    SvarSlett
  3. Hei! Skikkelige borgere må jeg si!:)
    Så bra sak dere har satt i gang! Er det mulig for meg å gi et bidrag?
    Klem fra Sandra

    SvarSlett
  4. Takk alle sammen! :)
    Vi har nå samlet inn 10 000 rubler, og de ble MEGET glad da de fikk høre om det! Sandra, vet ikke helt hvordan vi skal få til det, men vi skal sjekke opp :)

    SvarSlett
  5. Hei
    Akkurat lest bloggen.Veldig artig og interessant å lese.D
    okker er veldig flink å skrive.Nå er vel nedtellinga til hjemturen begynt.Vi gleder oss til vi alle samles i jula. Hils reserve dattera og Vidar. Klem fra mamma

    SvarSlett