søndag 9. august 2009

Tone: Boforhold

En av de tingene vi har lært om Russland etter bare 1 uke her nede er at folk overhode ikke har det travelt - selv om de sier at internett skal ordnes i morgen er det slett ikke sikkert at det blir gjort! Og dermed er vi ikke igang med bloggingen før nå.. Men vi lover at vi skal prøve å være flink å oppdatere den fremover slik at dere kan følge med på hvordan vi har det!

Vi møttes hele gjengen på Gardemoen tidlig mandags morgen, og var alle preget av sommerfugler i magen om hvordan oppholdet skulle bli - og ikke minst om hvordan vi kom til å bo. Så da vi ble hentet på flyplassen i St.Petersburg (som forresten så ut som en gammel bunkers fra før krigen!) var det enkelte av oss som allerede da viste antydninger til skepsis om hvordan dette kom til å bli. Vi kjørte gjennom byen og ettersom vi nærmet oss studenthjemmet ble byggningene gamlere og gamlere, og ikke minst slitt! Så da bussen stoppet utfor vårt hjem var det nesten så haka datt ned til knærne! Det så slitt ut, gammelt og ikke mye innbydende - med gitter foran vinduene i de nederste etasjene og mangel på maling på veggene!

Da vi kom inn ble inntrykkene om mulig enda verre!! Alt her er gammelt, slitt og ikke minst skittent - det ser rett og slett ut som vi bor i en gammel bunkers.. Så bar det videre til 4. etasje og leiligheten vår. Vi var heldig å fikk bo i lag alle 9 i samme leilighet :) Her deler vi soverom 2 og 2 ( Synnøve og Vidar fikk bo i lag, mens jeg bor sammen med Aurora), og har felles kjøkken og bad. Badet utgjør 1 dusj og 2 toaletter - så med 7 jenter og 2 gutter sammen har vi nok noen utfordringer foran oss når det kommer til dusjing og ikke minst varmt vann (vi har allerede at episoder med en forfriskende kald start på dagen!). Førsteintrykket av leiligheten stemte overens med resten av bygget - det var slitt, skittent og lite innbydende. Synnøve og Vidar hadde fått et rom med mugg i hele gulvet - og fikk heldigvis byttet til et annet og bedre :) Sengene er svært varierende og vi var flere med dårlig rygg og nakke etter bare 1 natt - men etter investering i ny pute ble alt så mye bedre!

Når høres det jo ut som vi har det veldig fælt her nede, men det stemmer vel ikke helt.. For å si det sånn så er det jo utrolig hva man blir vant til bare man får litt tid på seg. Etter litt vasking er både kjøkkenet og soverommene mer innbydende og vi kan gå inne uten sko - med unntak av dusjen da, der vi må ha sko på pga sopp! Vi er blitt veldig oppmerksom på hvor godt vi har det i Norge og gleder oss allerede til å kunne kose oss i dusjen og sove i en seng med ordentlig dyne og madrass med fjæring, i tillegg til å drikke vann fra springen og ha stekovn :) Men selv om vi gleder oss til det, betyr det ikke at vi ikke trives! Vi har det veldig fint her nede, det er utrolig sosialt og vi er sikker på at dette blir et kjempe spennende semester med mange inntrykk!!

Her er også noen bilder av hvordan det ser ut:

Synnøve og Vidar sitt gamle rom - gulvet levde sitt eget liv :(

Dusjen - ekkelt!


Kjøkkenet - kun stekovn som mangler

Bakgården - ser ut som en bunkers fra før krigen


Inngangspartiet


3 kommentarer:

  1. Hei Tone og Synnøve:) Arti at dere har laget blogg, det blir spennende å følge med på hvordan dere har det. Jeg kjenner meg veldig igjen i beskrivelsene fra da jeg selv var en uke i Arkhangelsk i desember 2007. Vi bodde på et studenthjem med mugg både i vegger, gulv og vinduskarmer. Ekkelt.

    Håper dere ellers har det fint!

    Hilsen Cecilie som gikk siv.øk. sammen med dere første året:)

    SvarSlett
  2. Jaja, en ting kan jeg si til dere: Dere er noen tøffinger! Kjøkkenet så nå ikke så værst ut, må jeg si - hvis jeg skal komme med noe heller mer positivt ut fra bildene..hehe! Men stedet har liten betydning når man er sammen med gode venner!:)
    Klem fra sandra

    SvarSlett
  3. Takk for kommentara! :) Så lenge vi slipp unna kakerlakka, så skal vi overleve litt muggsopp! Men det spørs om vi slipp dem, da...

    Går veldig bra her, vi har det toppers og den første uka har allerede gått fort! :)

    SvarSlett