fredag 21. august 2009

Synnøve: Vi har en plan!

I går fikk vi besøk av to stk fra skolen vår som hadde litt informasjon om halvåret vi går i møte. Kryss i taket - for foreløpig har vi omtrent ikke visst noe som helst. Og nei, jeg klager ikke, men det er uvant for oss pertentlige nordmenn som er vant til å vite alt før sommerferien starter ;)

Vi fikk vite med ganske stor sikkerhet at vi har juleferie før midten av desember (hurra!), og vi fikk også vite at skolestart er 10. september. Forelesningene starter den 12. sept, men studiet skal ha åpningsseremoni den 10 sept. Frode Mellemvik, som er ansvarlig for Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen i Bodø, kommer også på åpningen. Vi gleder oss!

Språkkurset skulle i utgangspunktet være ferdig i slutten av august, men vi har nå fått tilbud om mer. De er litt usikre på om vi får en ekstra uke, litt ekstra gjennom hele året eller en kombinasjon av begge deler. Eksamen skal tas i desember. Uansett er det å lære mer russisk bare positivt for oss, så vi venter spent på den endelige avgjørelsen!

Vi fikk også mer informasjon om hvordan skoledagen vår vil se ut. Ganske ulikt Norge, det skal være sikkert. Vi skal kun ha ett fag om dagen, men vi får også forelesninger på lørdager. Vi har "kjernetid" mellom kl. 16 og 18 - sjeldent forelesninger før det, og sjeldent forelesninger lengre enn 2 timer per dag. Det siste skal vi lett klare å venne oss til, men for oss som er mest produktive mellom 8 og 16 kan den nye kjernetiden bli en utfordring. Her blir det formiddagstrening på treningssenteret, uten tvil!!

2 kommentarer:

  1. Hehe..ser for meg at dere morgenfugler i den kjernetiden. Men det er utrolig hva man kan bli vant til!:) Jeg har fått vite at jeg skal ha finans fra 12-17, så det kan jo bli spennende og at vi vil få noen metodetimer som går fra 9-16. Det kan jo bli direkte heftig! :P Men det er bare å ta alt med et smil! Det er jo bra hvis dere får mer russisk! Vi får håpe på det!:) klem sandra

    SvarSlett
  2. Oj, blir lange dager på deg og da! Men,men - som du sier - utrolig hva man blir vant til! Ja, er morsomt om vi får mer russisk, da blir vi jo bare enda flinkere :) Forstår ganske mye allerede, så læringskurven er ganske så bratt!

    SvarSlett