tirsdag 11. august 2009

Tone: Skolen

Tenkte det var på tide å blogge litt om hvordan det er å gå på skole i Russland! For det første så står skolen i stil med veldig mange andre bygg i denne byen (med unntak av palassene da!) - med andre ord ikke spesielt ny, fin eller ren. Vi fikk rett og slett sjokk da vi kom inn i bygningen - for vi hadde jo ganske høye forventinger til hvordan skolen så ut - og i alle fall at det var av mye bedre standard enn studenthjemmet. Men også der tok vi feil!

Sånn her ser skolen ut utvending - minner litt om Hammerfest sykehus egentlig




Her e vi nettopp kommet inn i bygget - her må vi gjennom vakta for å komme inn, og vise studentbevis. Litt uvant for oss nordmenn som er vant til å kunne komme og gå på skolen som vi selv vil..




Skolen er gammel og slitt, og siden vi det er sommerferie for studentene her nede (semesteret starter ikke før i september) så er det kun vi som er i bygget. Det er i tillegg så si ingen lys på, og vi må gsom sagt gjennom en vakt for å komme inn. Klasserommene er av langt dårligere standard enn hva vi er vant til i auditoriumene i Bodø. De minner litt om klasserommene på barneskolen - bare mye dårligere. Gamle og små pulter, dårlige stoler og slitte vegger og gulv. I tillegg er det lite som minner om aircondition, så blir utrolig dårlig luft.

Her e noen bilder fra klasserommene - litt ulik standard også der!


Her ser det jo riktig så fint ut, men pultene er faktisk svært smal og laget av sponplater.

Men over til det positive - det er faktisk veldig morsomt å lære russisk her nede. Vi har 2 timer med russisk språk hver dag, og deretter omtrent 2 timer med eksusjoner. Lærerne våre er veldig flinke, og det er rett og slett morsomt å være på skolen. Det er veldig uhøytidelig stemning i timene og vi ler mye. Undervisninger er tilrettelagt for det nivået vi er på - så vi klarer å følge godt med selv om lærerne storsett kun snakker russisk! Egentlig ganske utrolig å tenke på hvor mye vi forstår :) Vi har en del diktater, skriving på tavla, dialoger og miming - så blir ganske så allsidig.

Vi har fått vite at vi skal ha russisk helt frem til jul - så satser på at vi blir eksperter i russisk etterhvert - eller i alle fall klarer å gjøre oss forstått! For å oppsummere så kan man si at det er mye artigere å ha russisk i Russland enn i Norge :)

4 kommentarer:

  1. Satser på at dere noterer ned aktuelle steder for besøk når dere nå er ute på sightseeing i godværet! Flott vær på Hvaler fortsatt :)

    SvarSlett
  2. Det gjør vi :) Og gled deg til shopping - det e fantastisk her, finn alle butikka man kan tenke seg!!

    SvarSlett
  3. D va no arti å hør at dåkk syns d e arti å gå på skoln! Ingenteng e jo ber ein d! kos dåkk videre me russisk! Klem fra Bente

    SvarSlett
  4. Jo, men nu e den tida kor vi har gådd gjennom ting vi kan over - og da e det ikke like morsomt lengre.. men,men! Sikkert bare en ny terskel vi e på tur over :) Og så kjenne æ at man blir litt lei av å ha russisk hver eneste dag!

    SvarSlett