onsdag 12. august 2009

Synnøve: Vi hever standarden!

Det ser ut til at det er Blogger, og ikke jeg, som bestemmer rekkefølgen på bildene som legges ut. Ganske irriterende, i grunn. Så hvis noen vet hvordan jeg overstyrer dette så må dere være snill å si i fra så vi får ting på stell her :)

I dag spiste vi middag på en italiensk restaurant som virkelig hadde prioritert god standard på toalettene. Her var det meste gullforgylt, til og med toalettpapiret var gulfarget. En sofa stod også klar for de som måtte trenge det. Det var absolutt noe annet enn mange andre offentlige toalett som knapt ofres en tanke renslighet. Når maten var god i tillegg, kunne vi fornøyd forlate lokalet.

Vi måtte såklart forevige det, og Kari fikk æren av å la speilbildet sitt prege bildet.


Mette og fornøyde vendte vi nesa mot dagens store begivenhet: besøk på sjokolademuseet!! Her fantes sjokolade i alle mulige former og fasonger - alt fra bryllupskakepynt til pengesedler og teddybjørner. Gjett hvem som koste seg aller mest her ;) Jeg måtte selvfølgelig handle litt, selv om verken kassadama eller de 10 som stod bak meg i køen kunne engelsk spesielt godt. Men hva får man vel ikke gjort bare ved å peke og nikke? Sjokolade er da sjokolade, og sjokoladeelskere snakker samme språk uansett... ;) For de som vil lære litt språk er "Mozeij Shokalada" sjokolademuseum på russisk!


På vei hjem stoppet vi som alltid på "Lentaen", supermarkedet rett ved studenthjemmet. Her selger de praktisk talt alt - til og med norsk snøfrisk og svensk yoghurt. Dette grenser til patriotisme, vi vet det... Særlig ettersom den av oss som hadde aller mest lyst på yoghurt, omtrent aldri kjøper det i sitt eget hjemland engang! Uansett, det smakte bare helt FANTASTISK godt i dag :)

I dag gjorde vi også alvor av en tanke vi har hatt en ukes tid. Vi har hatt lyst til å handle inn nye dyner og bytte ut de ekle, stikkende, gamle ullpleddene som fulgte med senga og rommet. Selv om dette er noe som alltid skal være dekt av dynetrekk så er det godt å vite at jeg sover under noe så lekkert som denne tweety-dyna:

...i stedet for under denne, som x antall andre har ligget i allerede:

7 kommentarer:

  1. heia.
    tenk at dåkker har vært på sjokolademuseum, æ e sååå misunnelig;)
    -therese

    SvarSlett
  2. Tenkte på deg da vi var der Therese, og som sagt - vi SKAL dra dit hvis du kommer på besøk! Omså hver dag :D

    SvarSlett
  3. Hei! :)
    Det ante mæi at du va en av de som misunte oss det, ja ;)

    SvarSlett
  4. Hallo! D e bra at dokker vet ka som finnes til vi kommer! Ellers trur æ d va lurt å kjøpe egne dyner! Kossen går det med myggstikkan?
    Klem fra mamma (Jorunn)

    SvarSlett
  5. Å gjett at æ hadde storkosa meg der :D
    Fin dyna forresten :)

    SvarSlett
  6. Hehe...ja, d her va nok Synnøve i eit nøtteskall. Sjokolade-museum å dein søte dyna...Trur no dåkk har d ganske så bra eg:) Utruli kor lætt main kain gløm d som e litt negativt me sånne gleda:)Bente

    SvarSlett
  7. Jepp, vi sondere markedet! :)
    Det va helt fantastisk å ha egne dyner, utrolig godt å våkne opp på mårran og være varm, men ikke svett og klam. Vi har det kjempefint her - og tilpasse oss lettere enn vi hadde trudd vi sku :)

    SvarSlett