mandag 21. september 2009

Synnøve: Oppdatering

Nå er kanskje tiden inne for å oppdatere dere der hjemme på hvordan det står til her hos oss, sånn litt utenom alle kultursjokk og morsomme opplevelser vi har. Livet går nemlig etter hvert sin vante gang også her borte, både på godt og vondt.

Høsten har nemlig kommet til oss, og med dette følger som kjent lavere temperaturer. Vi klager ikke, for vi vet at dere der oppe i det høye nord allerede har fått kjenne på vintertemperaturen, mens vi faktisk føler på noe som kan minne om en kjølig nordnorsk sommer med 10-15 grader. Vanskelig å si eksakt, men dette er vår gjetning og yr.no sine forslag. Korrekt eller ikke - det er kaldere enn det var i august da vi stort sett gikk med singlett og kortbukse hver dag, og dette har altså sine konsekvenser med hensyn på helsa vår. Når man i tillegg bor mange tett oppå hverandre trives høstforkjølelsen ekstra godt i korridoren vår og før vi venner oss til kaldere tider hoster, nyser, snørrer og kremter vi om kapp her inne. I motsetning til i Norge der man som regel sier at man rett og slett ikke har tid til å ligge syk, så kan vi bare legge oss strake og vente på bedre tider, for her har ingen det travelt med noe som helst.

I forhold til det mer dagligdagse kan vi nå stolt presentere hvordan en russisk hverdag ser ut for norske studenter. Vi har lenge ventet på å få inn en slags rutine på dagene våre, og nå er altså denne på plass... Det er kveld en gang etter midnatt og morgen en gang mellom 10 og 13. Vekkerklokka ringer av og til for syns skyld (man kan jo ikke sove hele dagen), det slumres leeenge, og eventuelt slår vi den bare av. En sjelden gang er det hardt regime hvor det gjøres lekser i en hel time etter en relativt tidlig frokost, men dette gjelder kun hvis vi har forelesning - skolen begynner da en gang mellom 13 og 16. Etter dette spiser vi middag enten hjemme eller på en billig restaurant, og drar gjerne på trening når middagen har fått synke litt. Dersom vi ikke har skole består dagen av surfing på internett, strikking, shopping, kortspill, film- eller tv-titting, eller noe annet som måtte falle oss inn. Dersom noen skulle være i tvil: DETTE ER LIVET!!! :)

Og for å være litt ekstra ekle mot dere som sitter nedlesset i studier i Bodø, og litt ekstra hyggelige mot kjente og kjære på våre hjemplasser, så kan vi opplyse om at juleferien vår med stor sannsynlighet starter fredag 4. desember!! Nei, ikke 14, men 4. desember!!

2 kommentarer:

  1. Så heldig dere er som får tidlig ferie! :) Skulle ønsket det var meg!
    Klem fra Sandra

    SvarSlett
  2. Ja, vi har hittil vært heldig med veldig mye :) men det betyr jo bare at vi kan ringe dæi fra hustelefonen og motivere dæi i eksamensperioden din! :)

    SvarSlett