søndag 13. september 2009

Tone: Posten skal frem

Som seg hør og bør når man er i utlandet tenkte vi at det var på sin plass å begynne å vurdere å sende postkort hjem. Men det viste seg (som så mye annet her), å være lettere sagt en gjort. For det første så er det ikke bare bare å finne noen steder der de selger postkort (utrolig nok!), og når man er så heldig å ha klart og finne en bokhandel midt på Невский Проспект (hovedgata - som også betyr at alt man kjøper der er dyrere enn ellers) er det jo et helt prosjekt i seg selv å finne postkort som det går an å skrive på! I Russland er det nemlig sånn at baksiden på de aller fleste kortene er dekket med skrift, slik at hvis man ønsker å ytre noe mer enn Hei og Hadet på kortet - så blir det heller vanskelig.


Men har man bestemt seg for å sende kort, så kan man ikke la slike små hindringer stoppe en. For vi er jo begge av den oppfatning at dersom man ikke sender kort, så får man heller ikke kort - kanskje noen av dere som ikke får kort ved denne anledningen nå føler seg truffet - hint, hint ;)

Altså, vi brukte da godt og vel en halvtime på postkortinspeksjon før vi fant ut at skrivefeltet faktisk var dekket med skriv - og ble temmelig irritert da vi endelig hadde funnet omtrent 10 kort hver som passet til våre tiltenkte mottakere ikke lot seg skrive på! Her var det bare å skru på alle kreativitetsantenner og vi endte da opp med å kjøpe hver sin blokk med kort (totalt 33 hver) og heller bruke blanko der det ble for mye skrift. For her skulle det virkelig sendes kort :)


Da var det duket for det vanskelige arbeidet -hva i all verden skal man skrive på 10-12 forskjellige kort?! Her var det bare å legge hodet i bløtt, og komme på alt som var verd å meddele (som allerede ikke var sagt her på bloggen!). Håper vi klarte det bra, og at alle dere som har mottatt kort i posten føler dere priviligert, med tanke på alt arbeidet vi har lagt i dette kortprosjektet!


Vi tenkte at dette også var en passende anledning til å si at vi mer enn gjerne ønsker post til Russland. Hvis vi noen ganger klager over tomme postkasser i Bodø - så kan vi bare meddele at det er ekko i postbylla i Russland! Så til alle dere der hjemme - VI ØNSKER POST :D


Her får dere se et bilde av alle kortene vi sendte (Jeg, Synnøve og Vidar) - vi er temmelig fornøyde med oss selv. Finner du ditt kort blant alle disse? :)



Adressa vår i Russland er forresten:


ТУНЭ ПЭТТЭРСЭН /СЮННЁВЕ АНДРЕАССЕН

НАБЕРЕЖНАЯ ОБВОДНОГО КАНАЛА
ДОМ 161
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
РОССИЯ 198005


Dette ser kanskje litt kryptisk ut for dere stakkars nordmenn, men her i landet er dette altså bokstaver. Det er nok helt sikkert mulig å sende post til oss skrevet med "norske" bokstaver, men dersom dere tør å prøve så er nok de russiske lurest i forhold til om posten kommer frem eller ei. Tips: kopier teksten til et word-dokument, skriv det ut og lim eller teip dette på konvolutten. Hvis ikke, her er adressa vår på den andre måten:


Tone Pettersen / Synnøve Andreassen

Naberesjnaja Obvodnogo Kanala
Dom 161
St. Petersburg
Russia 198005
PS. Si gjerne i fra dersom vi bør forvente noe i posten, vi går nemlig aldri innom posthyllen - dette av den enkle grunn at vi vet at den alltid er tom :(

5 kommentarer:

  1. litt av sjarmen med å sende brev/kort blir jo borte om man sir at man har sendt :P

    SvarSlett
  2. Det e jo derfor vi har bestemt oss får å legge ut dette når vi vet at kortan e mottatt :)

    SvarSlett
  3. Eg fainn igjæn korte mett på bilde:-)) Tusen takk ferr korte! D va kjæmpe kosli!!! Sånne overraskelsa i postkassin e aillti like arti!
    Stor klem fra Bente!

    SvarSlett
  4. Kjempefint bilde på vårres kort :-D Guttan va imponert over at det faktisk va GULL! Jammen e dokk kreativ å flink - både med kort og pannekaker :-) Ska sjå ka vi får te med post.. Klem fra Marte &co

    SvarSlett
  5. Så bra at alle ble glad for post :) Gull må det være, tenkte det kom til å slå an hos guttan ja ;) Klem!

    SvarSlett