fredag 4. september 2009

Synnøve: Waterville


I dag valgte vi å nyte vår første fridag i Waterville Aquapark, St.Petersburgs første badeland. (Ganske lurt i grunn, ettersom vi for noen timer siden fikk vite at vi ikke hadde fri på mandag likevel...) Vi har tidligere sett noen reklameplakater for dette badelandet, og ved hjelp av metrokart og vanlig kart klarte vi å lokalisere både hvor vi skulle og finne ut av hvordan vi enklest mulig kunne komme oss dit. På bildet over har Tone foreviget meg, Ove, Vidar og Aurora like før vi gikk inn i garderobene - her stoppet nemlig mulighetene for fotografering. Ved hjelp av google har jeg likevel klart å hoste opp noen bilder av badelandet, disse har jeg brukt i dette innlegget. De er hentet fra ulike russiske nettsteder som jeg ikke skjønte bæra av, men dette er altså mitt forsøk på å si "bildene er hentet fra..." :)

Det var 5 spente studenter som omsider satte beina innenfor inngangsdørene til Aquapark - vi startet hjemmefra ca kl. 12 og var fremme litt før kl. 14, så vi hadde rukket å glede oss det lille vi turte. Det skal nemlig sies at vi var noe skeptisk til hvordan dette badeladet egentlig så ut i virkeligheten. Er det rent der? Er det lite? Kanskje skliene ikke er så store? Kanskje det lukter som det gjør i dusjen på studenthjemmet? Kanskje de ikke har klorvann i russiske badeland? - mange spørsmål hadde altså rukket å svirre i hodene våre i løpet av de siste dagene.

Det skulle derimot vise seg at vi ikke hadde noen grunn til bekymring, heldigvis! For 600 rubler (100 NOK) per person kunne vi boltre oss i badelandet i 4 herlige timer. Det ble åpnet i 2006, og var altså bare litt over 3 år gammelt. På ca. 14 000 kvadratmeter var det plassert både små og store vannsklier, varme og mindre varme badstuer, ulike varianter av både basseng og boblebad - og alle fylt til randen med klorvann så rent at selv jeg kunne slappe helt av, jeg som har problemer bare med å se vannet som brukes til tannpussen her hjemme.

Vi hadde med andre ord en helt topp dag sammen! Til og med Tone, som hadde sverget på at hun kun skulle stå ved enden av alle skliene og egentlig helst bare sitte i badstuene, faktisk var innom alle skliene og mange av dem tok hun opptil flere ganger. På vei hjemover var det derfor en utslitt gjeng som nikket med hodene der vi satt på metroen, godt fornøyde med valg av gjøremål på fridagen vår :)


Oversiktsbilde av badelandet. Her kan dere se 6 av de 8 skliene. Vanntemperaturen lå konstant på rundt 30 grader - helt herlig!!


I den røde gikk det skrekkelig fort, så både bikinioverdeler og badeshortser virkelig fikk seg en virkelig da vi landet opp-ned i vannet med et digert plask!

Oversiktsbilde fra en annen side, men det er desverre mye som ikke vises på bildene. Her var 5 ulike typer badstuer, en isvann-kulp (det sto at der var 18 grader, men det kan umulig være sant), flere boblebad, et basseng med klatrevegg og masse masse mer både for barn og voksne. Tror nok både jeg og Tone har noen tantegutter som gjerne skulle vært her en tur! Under ser dere sentrifugen - som forsåvidt også var en prøvelse for sydenbikinien min... men etter litt justering og stramming konkluderte jeg med at også denne var morsom!!

4 kommentarer:

  1. Kor arti å få brukt fridan på ein sånn plass da! D såg skikkeli hærli ut! Kos dåkk videre... Klem fra Bente!

    SvarSlett
  2. Det gjorde virkelig godt for kroppen ja :) Klem!

    SvarSlett
  3. Der sku æ og vært :D
    nu har æ altså kommet så her langt i bloggen dåkkers, og kan med sikkerhet si at æ så gjerne sku vært med dåkk der borte :D virke jo som dåkk alt i alt stortrives :D

    SvarSlett
  4. Bra jobba Rikard! Nu e di jo snart ajour :) Vi sku gjerne hadd dæi lammi oss her, og du e hjertelig velkommen på besøk ;)

    Og, ja vi trives godt!

    SvarSlett