torsdag 3. september 2009

Tone: Keane konsert :)

Vi hadde lenge gått og sett på plakater at Keane skulle komme til St.Petersburg og tenkte at dette var en ypperlig anledning til å se hvordan slike arrangementer foregår i Russland. Bare så det skal være sagt, så er det utrolig billig å gå på konsert her - vi betalte 200 NOK for denne :)

Som alt annet her så er jo heller ikke konserter helt som vi er vant til hjemme - men det er jo også det vi er ute etter da når vi er i et annet land (tror vi!). For det første så begynte konserten klokken 20.00, i motsetning til 23.30 hjemme. Vi la merke til at alkoholnivået var langt lavere enn i Norge der folk helst er dritings allerede ved ankomst til lokalet. Her tok noen få en øl, men ingen var synlig beruset. I tillegg var VIP-plassene plassert bakerst i lokalet - ganske uvant egentlig sammenlignet med Norge der det regnes som VIP å stå nærmest bandet og ikke sitte bakerst! Men når musikken begynte (oppvarmingsbandet vel om merke), så skjønte vi fort hvorfor det var slik. Lyden og bassen var så høy at vi nesten lettet fra bakken og kunne kjenne viberasjonene innerst i sjelen. Det var rett og slett så ille at vi måtte flytte oss bakerst i lokalet. Men etter at dette støyet (lokalt russisk band) hadde pågått en stund var det endelig klart for bandets entré på scenen.


Vi var da veldig spente og hadde forsøkt å overbevise oss selv en stund om at lyden kom til å bli bedre - og jammen meg hadde vi ikke rett! Da var det rett og slett en fornøyelse å stå å høre på :) Det var også veldig deilig å kunne høre på engelsk for en gangs skyld - for det er særdeles lite av det her borte! En ting til vi la merke til som var litt uvant sammenlignet med Norge var at publikum rett og slett ikke kunne tekstene til bandet. Det var kun de som man kunne se langveis på at var fans som i det hele tatt hadde sjangs til å synge me på refrengene. Og der sto vi som ikke var klar over at vi kunne sangene, og følte oss riktig så flinke bare vi nynnet litt!


Ellers så er det vel verd å nevne at noen som helst for form aircondition i et lokale der det var plassert omtrent 1 000 personer kunne man se langt etter. Det var kun noen små vifter som hang på noen stolper. Så lufta og varmen i lokalet ble deretter, og vi gikk hjem dryppende våte etter en flott kveld med god musikk og mange inntrykk!



Vi legger med noen filmsnutter så dere får se hvordan stemningen var - og ja, vi er klar over at de skurrer litt!


Som dere ser på videoene var det mye folk og god stemning i salen :)

5 kommentarer:

  1. ååhåå, blei ikke np mindre misunnelig av å se videoan ;D Kean, kom te Norge!!! nu kommer snart ho Hedvig, Linda, Lena (ei ny i klassen), Bodil og Anette på vors te mæ, så skal vi oxo på konsert, superfamily :):) dåkk skulle vært her ja! :) ha ei fortsatt go helg, stooor klem fra ho Alex!

    SvarSlett
  2. Hehe, bare vent til vi skal på A-ha, du, da skal vi ha VIP-billetta ;) god helg til Bodø også, skulle vært der en svipptur lammi dåkker! Klem :)

    SvarSlett
  3. kanskje vi sku høre med han Morten og kompisan om han vil treffe på nån norske lokalkjente, som e samfunnsengasjert og miljøbevisst...?

    BB

    SvarSlett
  4. Å ja gjett at vi har! Har du kontakta som gjør at vi kan fikse det? Hadde vært genialt morsomt :)

    SvarSlett
  5. Kanskje det hadde vært en fantastisk god idé! :) Minne for livet!!

    SvarSlett