søndag 6. september 2009

Tone: Ikea

Bildet er hentet fra http://www.rukki.com/

Da var det endelig klart for Ikeabesøk, og jeg og Synnøve var ikke lite klar for svenske kjøttbullar og alt som måtte høre med! Som vanlig hadde vi skrudd ned forventninge noe på forhånd, bare for sikkerhets skyld, så vi ikke skulle bli skuffet i tilfellet maten ikke smakte helt som hjemme - og at Ikea i Russland ikke var som Ikea i Skandinavia.
Men denne gangen hadde vi ingen grunn til å være skeptisk, for Ikea i Russland er uten tvil som Ikea i Norge - bortsett fra at det kun snakkes russisk her da! Men når man er så nært hjemme (som det føltes da vi gikk rundt mellom hyllene i det gule og blå Ikeabygget!), er russisk språk den minste hindringen. Til og med Ikeabussen finnes her, og den er gratis!! Selv om vi ikke handlet så mye mens vi var der - kun noen vaskekluter, stearinlys, gavepapir og oppvaskbørster (Synnøve måtte kjøpe noen turkise som hun skulle ha med hjem - de matchet kjøkkene i Bodø!), så er det jo litt sjarm bare å ha vært der.

Fornøyde nordmenn inntar Ikea ala Russia :)

Selvfølgelig skulle vi ha kjøttbullar når vi var på Ikea - det hører jo rett og slett med! Og ikke her heller skuffet Ikea. Kjøttbullarne smakte som svenske og med potet, saus og tyttebærsyltetøy var det flere av oss som var mektig fornøyd. Som ikke det var nok, så hadde jo Ikea selvføleglig også dessert på menyen - til alle 5 (jeg, Synnøve, June, Vidar og Ove) sin store begeistring. Det ble både Daimkake, Sjokolademousse og Muffin på oss - og det smakte fortreffelig godt (Daimkaka var en stor suksess - og smakte akkurat som den gjør i Norge!).

Dessertmenyen :)

Fornøyde gutter!

Jentene må jo også dokumenteres :)

Når vi hadde kost oss i resturanten og på butikken var det duket for besøk i svenskeavdelingen (der de selger svensk mat og snoperier) - og her toppet all lykke seg! Vi fant knekkebrød, kaviar, melkesjokolade med daim, kake, ballerina kjeks og snører (Synnøve lettet nesten av glede da hun så det!).
Da er del vel på sin plass å oppsummere og konkludere med at Ikea i utlandet så vist er verd et besøk - og vi vender uten tvil nesen tilbake hit - om ikke annet for en bedre middag :)

6 kommentarer:

  1. Du vet Synnøve "verden er jo et eneste stort Sverige" hehe!:P Dere kan jo dra dit når dere trenger en porsjon Svandinavia! Klem fra Sandra

    SvarSlett
  2. Den ideen vårs trekk vi pent og pyntelig tilbake, for nu når vi sjøl har vært i utlandet og oppdaget det - så er det sånn at Ikea må være Ikea! Tenk hvis vi kun fant russiske varer og løksuppe der :s

    SvarSlett
  3. Heia. høres ut som dåkker kose dåkker bra der borte;)værtfall så kose nu æ meg me å lese oppdateringan på bloggen dåkkers! Hilsen Therese

    SvarSlett
  4. Hei! Så trivelig at du syns det - vi kose oss veldig når vi les sånne kommentara, da syns jo vi også det her e veldig mye morsommere :)

    SvarSlett
  5. Eg like IKEA konseptet :D
    Eg like bloggen :D
    Eg like dåkk :D

    SvarSlett
  6. Å vi like å få sånne koselige kommentara ;)

    SvarSlett