fredag 25. september 2009

Tone: Undervisning

Nå har vi kommet i gang med litt flere fag enn sist gang vi blogget om skolehverdagen, så tenkte det var på sin plass å oppdatere litt om hvordan inntrykk vi sitter med nå. For det første, så er vi veldig førnøyd med å bli oppgradert til den nye delen av skolebygget - her kan vi faktisk gå på do uten å ha med oss eget dopapir, . Ja, vi har til og med behagelige stoler på klasserommet, og såpass priviligert at det ene auditoriet (som eksisterer!) benyttes av oss! Forøvrig er det lett og få øye på oss i gangene. Dette har vi lagt merke til ettersom hver gang vi svirrer forvirret rundt - blir vi tilsnakket som 'You Norwegian guys' av snille russiske ansatte, som ønsker å vise oss veien.

Siden sist har vi hatt to fag til - henholdsvis Ecological framework and management systems og Management og situation of crises. I disse to fagene er kvaliteten på undervisningen en del hakk lavere enn i Technological Mangement (som jeg skrøyt sånn av i sist innlegg). Ingen av lærerne i disse to fagene er spesielt god i engelsk, så man må virkelig konsentrere seg for å få med seg det som blir sagt! Men flinke og motiverte som vi er, sitter vi alle norske studentene på første benk med ørene på stilk og noterer så blekket spruter! Her har vi nemlig lite pensum i form av bøker (slik som vi er vant til hjemme), så deltakelse på forelseninger er alfa omega for å kunne svare noe på eksamen. Vi tror vi kommer til å ha skriftlig eksamen i fagene, man har enda ikke fått noen endelig informasjon om dette.

Vi kommer i tillegg til å få et fag om praktiske eksempler fra PhD studenter, som ska forelese om deres avgangsoppgaver. Her skal vi, så vidt vi vet/tror, levere inn skriftlig materiale etter hver time - og karakter settes på bakgrunn av dette. Det vil også bli arrangert bedriftsbesøk som vi skal få delta på - og det første går til Baltika øl-bryggeri (tidligere Orkla-eid selskap) - her ble det opplyst om at vi både får omvisning og prøvesmaking! Ikke akkurat som i Norge :p

Sånn som ting ser ut nå har vi undervisning 4 timer hver uke i Russisk, og 2 timer i de hver av de 3 andre fagene (dette varierer imidlertid litt). Utrolig nok så har vi litt lekse å gjøre da, lærerne er av den oppfatning om at vi i Norge er vant til mye lekse - så vi har fått skriftlige innleveringer i to av fagene - dette på 2 og 5 sider. Den første er i ecological framework og vi skal skrive 2 sider om hva vi har lært om temaet i Norge og vår oppfatning av Norges miljøarbeid. I Management-faget skal vi imidlertid skrive 5 sider om Prinsipal/Agent teorien (dette relatert til 4 ulike russiske selskaper). Man kan med andre ord si at det er mer praktisk læring her enn hjemme, vi skriver oppgaver basert på hvordan vi forsto forelesningene fremfor å lese pensum. Men det virker bra det å, og vi lærer nok mye nyttig etterhver (forhåpentligvis!)

3 kommentarer:

  1. D e no litt ainna forhoill ein her heim ja skjønne eg. Deili ferr dåkk, mæn litt irriteranes å sett her å ikke ha tid nok t å få gjort ailt:) Mæn sånn e d, ailt kain itj værra likt..hihi..
    Klem Bente

    SvarSlett
  2. Hoff, ja det skjønne æ godt! Hvis det e en trøst så begynne d å ta sæi litt opp her å nu - i dag har vi sotte flere tima å skrevve på hjemmeleksa og vi har forelsening i seks fag til uka! Men vi føle me dokker hjemme :)

    SvarSlett
  3. Hehe.. helt enig med deg der Bente! Bra du føler med oss Tone, for det trengs!:) klem sandra

    SvarSlett