torsdag 17. september 2009

Tone: Hverdagen begynner

Etter 7 uker her i Russland var det endelig klart for undervisningsstart - ja vi sier endelig, for man blir nesten litt lei av å ikke gjøre noe over lang tid og ikke minst lat. Jeg skal jo ikke påstå her at vi ikke har gjort noe siden vi kom, for 1 måned med russisk og ekskursjoner hver dag, er jo noe - men sammenligner man det med arbeidsmengden hjemme så er det tilnærmet som å ha ferie! De siste 3 ukene har vi altså kun hatt russisk, og da 2 ganger i uken - så det har blitt mye fri. Derfor var vi alle mann ganske klar for å komme i gang, spesielt når vi regner med at studiet er ferdig i midten av desember, og at semesteret da blir ganske mye kortere enn vi er vant til.

Som alt annet her, så hadde vi jo en del forventninger til første time - som forresten var i Technical & Engineering Decisions and Sustainable Managment. Og som vanlig viste timen seg å være mye bedre enn forventet! Læreren snakket forholdsvis godt engelsk, han var innhentet fra næringslivet og engasjerte klassen i diskusjon i løpet av timen - så vi sitter igjen med en god følelse av hvordan dette kommer til å bli fremover. Selvfølgelig så var det jo noen ting som var annerledes enn hjemme, men vi har jo lært at det er jo nettopp det som er sjarmen ved å være i utlandet. For å nevne noe så satt læreren under hele timen, han hadde ikke power point eller noen annen form for undervisningsmateriale og han sporte om hvordan eksamensform vi ønsket - det hadde jeg aldri trodd om en lærer i Russland!

Vi har forresten også blitt oppgradert til en bedre avdeling av skolen, så vi har nå nyere klasserom, pulter og stoler - så nå tror jeg at vi slipper å frykte mus mer :) Ikke det at man skulle tro at det var fare for det når man er i 3.etasje på et bygg - men joda, som russiskeksamen viste - det er fullt mulig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar